Pages

dimarts, 17 de febrer del 2015

Llibres del Delicte treu la segona edició de 'L'amant xinès' un mes després de sortir al carrer

La bona acollida entre els lectors que està aconseguint la novel·la negra 'L'amant xinès', de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta, ha portat a l'editorial Llibres del Delicte a anunciar aquest dilluns, 16 de febrer, el llançament d'una segona edició per atendre les demandes. Aquesta nova edició es materialitza tot just un mes després de l'arribada de l'obra als prestatges de les llibreries del país, el passat mes de gener del 2015.

L'acceptació que està obtenint 'L'amant xinès' no sols es palesa en les vendes sinó en l'elevada participació de públic en les presentacions que s'han fet fins ara en municipis com Tiana, Barcelona, Tarragona o Valls, on s'hi van aplegar més d'un centenar de persones. Dijous, 19 de febrer, a les 7 de la tarda, l'autora presentarà el llibre al Casal Cultural de Collbató en un acte organitzat per Collbató Negre.

El polèmic complex turístic i d'oci del BCN World projectat a la Costa Daurada, el seu desenvolupament i les inversions urbanístiques i vinculades al món dels casinos i el joc i a l'univers que l'envolta acompanya la trama de la novel·la. Però també el terratrèmol generat per les activitats d'una important empresa situada a pocs quilòmetres de la façana marítima. I el viatge de negocis a la Xina d'una dona, tot just abans d'aparèixer morta, acompanyant empresaris i polítics relacionats amb la construcció del complex que "pot aportar llum en un cas on tothom amaga la seva veritable cara", segons l'autora.

L'encarregada d'esbrinar el misteri de la novel·la és la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra del Camp de Tarragona. Un personatge que Aritzeta ja va començar a dibuixar en una narració curta apareguda al volum Elles també maten, de l'editorial Llibres del Delicte, la mateixa que també edita 'L'amant xinès'. I que l'escriptora vallenca avança que formarà part d'una sèrie perquè és "un personatge necessari al gènere negre en català".

I és que a L'amant xinès i a la col·lecció hi ha molt de reivindicació. L'edició, en color groc i vermell, és en bona part un homenatge a la mítica col·lecció del gènere de La Cua de Palla. A la novel·la hi trobem la presència d'una dona com a detectiu. Però Margarida Aritzeta també empra la ficció de la novel·la per denunciar "una època de corrupció on la gent se sent impotent". "Als anys setanta, Jaume Fuster ja ho va fer literàriament quan els periodistes no podien explicar la realitat del que estava passant", remarca l'autora. D'aquí que, possiblement, el nom de Mina Fuster sigui un altre homenatge d'aquesta novel·la lligada a la realitat social que retrata perquè "la diversió està molt bé però hi ha alguna cosa més en aquesta vida", remarca l'escriptora.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons